På Bybjerggård bliver der dyrket 65 hektar helt enkelt med få ældre maskiner og med 25 års erfaring som først reduceret- og siden som No-Till-planteavl.

Blot 30 kilometer i luftlinje fra Rådhuspladsen i København og det pulserende storbyliv ligger landsbyen Sundbylille i et flot og kuperet terræn blot få kilometer fra Frederikssund. Midt i Sundbylille står der Bybjerggård på skiltet ved en ejendom, som ofte er centrum for bryllupper, konfirmationer, fødselsdage og andre arrangementer i gildesale og pejsestuerne på ejendommen, hvor der desuden er plads til overnattende gæster i de 35 værelser. Birgit og Jan Frandsen driver Bybjerggård med mottoet: "Et hjerterum til de gode oplevelser". Men Hotellet, restauranten og gildesalene på ejendommen er ikke den eneste oplevelse, man får ved at besøge Bybjerggård, for rundt om ejendommen driver Jan Frandsen 65 hektar No-Till-planteavl, hvor konceptet er lige så enkelt og smalt, som den anden del af ejendommen er mangfoldig og bred.

- Landbruget er mit pusterum. Det er egentligt et fritidsprojekt, som nu kører på 24. år uden plov, fortæller Jan Frandsen om landbruget.

Landbruget er mit pusterum. Det er egentligt et fritidsprojekt, som nu kører på 24. år uden plov

I alt råder Bybjerggård over 90 hektar med eng og lignende, og på de 65 hektar dyrkes der maltbyg, hvede og raps.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind