En ødelagt fugtighedsmåler blev for Agros markskribent startskuddet til at opgradere til en digital løsning, hvor data samles og deles.

I 2017 påkørte vi vores håndholdte SuperPro fugtighedsmåler. Den var færdig, som i fuldstændig færdig. Hvis du husker tilbage på året, var det uhyre regnfuldt. Faktisk var 2017 det 10. mest våde år siden Danmarks Meteorologiske Institut begyndte sine målinger i 1874. Her i år kan man dog ikke lade være med at tænke på, om vi kommer til at slå dén rekord. Nå, men vi høstede imellem bygerne, der kom som perler på en snor. Der blev først holdt fyraften, når mejetærskeren ikke kunne tygge sig igennem afgrøden længere. Derfor var vores fugtighedsmåler lige ved hånden hele tiden - indtil den blev kørt over af T7030'eren. Gode råd var dyre, så vi begyndte at lede efter en ny på nettet. Vi havde haft den i mange år og kunne ikke huske, hvor den var blevet købt. Vi fandt dog hurtigt ud af, at den var fra Supertech Agroline på Fyn, og få dage efter havde vi en ny, som vi i øvrigt stadig bruger.

SuperPro i mere end 50 lande

Nogle gange er det jo sådan, at man skal miste, før man finder ud af værdien af dét, man har

Nogle gange er det jo sådan, at man skal miste, før man finder ud af værdien af dét, man har. Derfor spærrede jeg også øjnene noget op, da jeg spottede Supertech på en stand under Agritechnica i efteråret 2017. Jeg var selv dernede som udstiller sammen med FieldSense og var svært begejstret over at møde andre danske stande. Samtidig havde jeg stadig høsten i baghovedet. Derfor var jeg nødt til at gå hen på standen og takke for den gode service og det solide redskab. Jeg fik en kop kaffe af direktøren Lars og en introduktion til nogle nye, spændende løsninger, der blev arbejdet på i virksomheden. Det viste sig, at SuperPro'en bliver solgt på verdensplan i mere end 50 lande. Om du er i Tyskland, Danmark eller Frankrig, er der landmænd, som står og kværner kerner for at måle fugtigheden on-the-go med en dansk opfindelse. Det er da for sejt.

Datasamling i skyen

IT-direktøren Jeppe viste mig også det nyeste skud på stammen: Agrolog, der er en sensor-overvågning til kontrol af fugtighed i kornsiloer. Som Supertech selv skriver på deres hjemmeside, så opnås "Den bedste kvalitetskontrol af korn ved at måle korns fugtighedsindhold og temperatur i flere punkter i hele siloen. Et godt placeret gitter af sensorer sammen med hyppig logging og sporing er de vigtigste elementer i et komplet siloovervågningsprogram."

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind