Forsøg med kosttilskud kan måske normalisere tarmen hos gigt- og tarmpatienter.

En stor undersøgelse på Silkeborg Sygehus' universitetsklinik, med et kosttilskud bestående af fermenteret raps, tang og mælkesyrebakterier, skal undersøge om patienter med inflammatoriske sygdomme, som for eksempel psoriasis- og rygsøjlegigt samt tarmsygdomme, kan have gavn af kosttilskud sammen med deres medicinske behandling

Et igangværende forsøg med kosttilskud bestående af fermenteret raps, tang og mælkesyrebakterier på Silkeborg Sygehus' universitetsklinik skal vise, om betændelsestilstand i tarme hos gigt- og tarmpatienter kan mindskes. Bag undersøgelsen står to overlæger, hvor den ene læge selv har psoriasisgigt og for fire år siden på sig selv testede et fodertilskud, som blev produceret af Fermentation Experts og anvendt i forsøg som fodertilskud til blandt andet søer, smågrise og høns. Læs mere om det i Hyo.

- Jeg har været i gigtbehandling i over 20 år og i mine blodprøver kunne jeg se, at jeg på trods af optimal gigtbehandling havde forhøjede inflammations-parametre. I sommeren 2015 testede jeg fodertilskuddet på mig selv og kort tid efter viste mine blodprøver, at mine inflammatoriske parametre var faldet til samme lave niveau, som ses hos en person uden psoriasisagtigt, beretter Jan Alexander Villadsen, overlæge i Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind