Landbrugsskolerne gør meget for at få sikkerhed ind på lystavlen hos de unge. Grindsted Landbrugsskole har gode erfaringer med at tilbyde helt unge medarbejdere kursus, der giver gode eksempler på, hvad arbejdssikkerhed er.

Når man er ung, tror man, at man er udødelig, men den holder ikke i landbruget. Det har Grindsted Landbrugsskole taget konsekvensen af og udbyder hvert år et sikkerhedskursus for unge, som arbejder i landbruget efter skoletid. Her får de unge deltagere, som typisk er mellem 12 og 16 år gamle, testet deres egen sikkerhed, fysik, sikkerhedsudstyr og evnerne til teambuilding. Mange af øvelserne foregår i værksteder og stalde, så de unge kan få nogle gode værktøjer til det praktiske arbejde på gården.

Motiverer hinanden med egne erfaringer

Poul Thomsen er lærer på Grindsted Landbrugsskole og fortæller, at sikkerhedskurset er populært hos både de unge og deres forældre.

- Vi har ingen løftede pegefingre her, men tager udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer. Alle har oplevet nogle situationer, hvor man har været dum og leget "Karl Smart", men alligevel været heldig og klaret sig igennem. Det har de unge mennesker frit lejde til at fortælle om, og det motiverer virkelig de unge, siger Poul Thomsen. Han forklarer, hvordan eleverne skal igennem "Galegården", hvor alle fejlene og farerne lurer.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind