Begræns spildkartoflerne på de høstede marker, tag jordprøver og test spireevnen på læggekartoflerne over den kommende måneds tid.

Herunder giver direktør i BJ-Agro, Benny Jensen, sine bud på, hvordan du kommer godt i gang med den kommende kartoffelsæson.

- Høsten kom i hus, og nogle steder var den meget forsinket på grund af det våde vejr. Det giver nogle ekstra udfordringer, som du skal være opmærksom på, især når det gælder spildkartofler. Der er områder, hvor optagningen helt har måtte opgives, og desuden har det været mildt i vejret. Så selv der, hvor der er arbejdet helt normalt, vil der være flere spildkartofler end normalt, og det tegner til at blive et problem.

Derfor skal du benytte enhver lejlighed til at harve øverligt i områderne, hvor du ved, der er spildkartofler. Selvfølgelig kan du ikke køre der, hvor marken er kørt helt i smadder, men der hvor jorden kan bære almindelig trafik med harve, handler det om at give jorden en overfladisk harvning for at forstyrre kartoflerne, der ligger delvist dækket. Det kan være oversiden har fået en smule frost, men undersiden kan stadig spire. Forhåbentlig kan det sammen med en sen frost hjælpe til med at bekæmpe spildkartoflerne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind