Grindsted Landbrugsskole har i flere år tilbudt uddannelsen som landbrugsassistent til EU-elever. Skolen håber på, at flere landmænd vil få kendskab til muligheden for at opgradere deres medarbejdere.

Som det eneste sted i landet tilbyder Grindsted Landbrugsskole en uddannelse som landbrugsassistent på engelsk til unge EU-borgere mellem 18 og 24 år. Uddannelsen er opbygget på samme måde som mesterlære for danske elever. De studerende begynder med et praktikophold inden grundforløbet på skolebænken, der har en varighed på seks uger. Herefter bliver eleverne bedømt individuelt i forhold til, om de kan gå videre til hovedforløbet, der har et skoleophold på 16 uger. Herimellem er der også praktik hos arbejdsgiveren.

Undervejs i forløbet sørger Gitte Mikkelsen, der både er landbrugslærer og studieleder for de internationale elever, for, at eleverne lærer det, der forventes fra både skolens og arbejdsgivers side. Uddannelsen tager to år, og efter den sidste eksamen i hovedforløbet kan de kalde sig for udlærte landbrugsassistenter.

Det er vigtigt, at de får en uddannelse, så de ikke bare kommer herop for at arbejde. På skolen får de en baggrundsviden i, hvad det er, der arbejdes med på gården

Opstart året rundt

De elever, der tager Ny mesterlære uddannelsen på Grindsted Landbrugsskole, er ifølge Gitte Mikkelsen primært fra Rumænien. Der har dog også været unge fra eksempelvis Holland og Litauen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind