Klitgaard Agro arbejder med en selvkørende Dammann-sprøjte, der sikrer præcisionstildeling på bedriftens 2200 hektar.

Jesper Nielsen drejer nøglen i tændingen på den selvkørende sprøjte, der står bagerst i maskinhuset og kører den store grøn-gule maskine ud foran på gårdspladsen. Med håndbremsen trukket og motoren slukket fortæller han om, hvilken sprøjte vi har med at gøre. Det er en Dammann-trac DT 3500 H S4 EcoDrive med en tankkapacitet på 12.000 liter, han har parkeret uden for maskinhuset, og som bliver lyst op af en lavthængende vintersol.

Han har de seneste tre år været ansat på den 2200 hektar store bedrift Klitgaard Agro, der ligger mellem Dronninglund og Ulsted i Vendsyssel. Sprøjten blev købt til bedriften i marts 2019 og har i sæsonen været brugt til alle typer sprøjteopgaver, hvad enten det har været med kemi til vækstregulering, herbicider eller svampemidler. Indtil videre har den klaret opgaverne til UG med kryds og slange, men forud for valget af sprøjten lå dog en længere udvælgelsesproces.

Det er vigtigt for os at have helt nye data, hvis det viser sig, at vi på grund af meget vådt vejr skal ud og lave flere svampebehandlinger kort tid efter hinanden

- Jeg brugte halvanden år på at finde den rette maskine, siger Jesper Nielsen, hvorefter han åbner døren til førerkabinen, går ned af trinnene og stiller sig ved et af maskinens store hjul.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind