Udenlandske medarbejdere på bedriften kræver en anden tilgang til ledelsesstilen

De fleste af os kan godt lide selv at løse de udfordringer, som opstår i vores daglige arbejdsopgaver. Det hjælper også lederen, at medarbejderne gerne vil og er motiverede for at tænke kreativt og løse udfordringer selv. Men hvad sker der, når der på bedriften bliver ansat udenlandske medarbejdere, som er vokset op med en anden arbejdskultur og et andet sprog?

Det er ikke umiddelbart til at se, at folk kommer med en anden kulturel baggrund, andre antagelser og normer. Men det kan give udfordringer og overraskelser, når udlændinge ser på, hvordan organisationsstrukturen er på en bedrift. Danskere er normalt vant til en flad struktur, hvor vi på tværs af titler og arbejdsområder er lige og kan tale frit. Omvendt vil det ofte være for en rumæner, der kan være vokset op med hierarki i både familie og på arbejdsplads.

Som danskere har vi ikke de store behov for forudsigelighed og struktur, fordi vi ved, at planer kan ændre sig, når der sker uforudsete ting. Og hvis vi er i tvivl, eller hvis opgaven, vi er blevet stillet, ikke giver mening, siger vi til. I nogle østeuropæiske lande er mange opdraget til at følge regler, ligegyldigt hvor firkantede eller uforståelige, de er.

Når det gælder motivation i arbejdet, er det for danskere typisk interesse for faget og udvikling i jobbet, der er afgørende. Men for østeuropæiske arbejdere er det typisk lønnen, der der motiverer, i hvert fald i begyndelsen, og det skal man som arbejdsgiver være klar over, så man møder sine ansatte i øjenhøjde og forstår, hvilken baggrund og værdier de kommer til Danmark med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På Mogensgaard ved Søndervig er der en del udenlandske medarbejdere. Her har ejer Asger Krogsgaard valgt, at der skal tales engelsk på hele arbejdspladsen. Ifølge ham hjælper det med til at nå målet om, at alle skal føle sig lige og indraget i arbejdet på bedriften. I og med at engelsk er et fremmedsprog for alle, er det også med til at sikre, at alle har samme udgangspunkt. Ledelse af udenlandske medarbejdere kræver forståelse, indsigt i en anden kultur og praktiske løsninger for at få hverdagen til at fungere.