Brdr. Rasmussen i det midtjyske sprøjter årligt 13.000 hektar med to trailersprøjter, og selvom der er grundlag for en selvkørende, er det fravalgt helt bevidst.

Hos Brdr. Rasmussen nær Troldhede i det midtjyske er der altid stor aktivitet og en masse projekter i gang. Med en alsidig maskinstationsafdeling, en entreprenørafdeling, og totalpasning af 1400 hektar planteavl, deraf 370 hektar med kartofler, så får døgnets 24 timer hurtigt ben at gå på. Bedriften med de mange ben har derfor brug for stor fleksibilitet, og det kommer blandt andet til udtryk på sprøjtesiden, hvor man på bedriften årligt bruger 1300 timer, og hvor arealtælleren nåede 13.000 hektar i 2019-sæsonen.

Sprøjtningen er fordelt på to Horsch GS-trailersprøjter med hver 8000 liters rumindhold, og selvom man synes, at bedriften var oplagt til én selvkørende sprøjte og måske en back-up trailer-sprøjte, så ser man slet ikke til den selvkørende side, når der købes sprøjter.

- Vi har brug for sprøjtetraktoren til andre opgaver om foråret og om efteråret, og jeg tror også, det er langt lettere at komme af med en brugt trailersprøjte, som måske har sprøjtet 100.000 hektar sammenlignet med en selvkørende sprøjte med samme arealtal, siger Mads Rasmussen, som sammen med broderen Niels Christian Rasmussen ejer og driver Brdr. Rasmussen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind