Agros markskribent fortæller om sine oplevelser med robotter og intelligente landbrugsmaskiner på årets Agritechnica i Hannover.

Hvis du var forbi Agritechnica i år, så hilste du måske på mig i hal 15. En hal, der var proppet med de nyeste teknologiske løsninger med et særligt fokus på præcisionsjordbrug. Vi var ti virksomheder, der fik æren af at stå på Udenrigsministeriets fællesstand og repræsentere Danmark. De fleste af virksomhederne arbejder med teknologi, big data og digitalisering. Dagene under Agritechnica satte en masse tanker i gang omkring vores maskinstrategi på bedriften, der helt sikkert skal være langt mere funderet i teknologi i fremtiden.

Mod teknologisk maskinstrategi

Efter mange år med en nedslidningsstrategi i markdriften har vi nu ramt år 2020, hvor al maskingæld er betalt ud. Dette år har været en strategisk milepæl i forhold til den generationsskifteplan, der blev lagt for snart fem år siden. Vi har realiseret flere milepæle på vejen og står nu med et godt økonomisk fundament, der giver frihed til at investere i fremtiden.

Staldene er allerede blevet opgraderet, og nu er det maskinparkens tur. Første skridt har været udskiftning af vores gamle Bredal gødningsspreder til en ny Bogballe med sektionskontrol. Dernæst følger en ny sprøjte og til sidst såmaskinen, hvis alt går efter planen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind