På årets Agritechnica var data og datahåndtering endnu engang i centrum.

Der samles data sammen som aldrig før. Både i maskinhuset, på vejen, i marken og i stalden. Ens for al data er, at de forskellige producenter og firmaer gør et stort nummer ud af at fortælle, at al data tilhører den enkelte bedrift. Faktisk kan dataene selv finde ind på computeren. Men det er de færreste, som fortæller, hvad man skal gøre med dataene.

En rolig vinteraften kan man give sig til at kigge på alt den data, som er samlet sammen i løbet af sæsonen og måske tage nogle beslutninger ud fra, hvad man ser. Måske bliver man overrasket over, hvordan udbyttet fordeler sig på marken, eller hvor meget det egentligt hjælper, at drænene fungerer optimalt.

Kunden skal helt selv afgøre, hvilken platform han vil se sine data på. Vores fornemmeste opgave er blot at gøre det hele så let, overskuelig og automatisk som overhovedet muligt

Morten W. Schmidt, global chef for præcisionslandbrug hos CNH Industrial

Hvad er det, der skal til, for at vi kan bruge den data, som kommer ind på computeren her og nu, og vigtigst af alt: Hvordan kan vi tjene flere penge på at handle ud fra opsamlet data?

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind