Hvordan kan jeg motivere mine medarbejdere, så jeg kan fastholde dem, og vi kan opnå bedre resultater sammen?

Det er et stort tema for langt de fleste arbejdsgivere og ofte en del af min dagligdag som ledelsesrådgiver. Men er det egentlig motivation, vi skal fokusere på?

Jeg tror, vi alle har prøvet at sidde til et erfa-møde eller seminar og få en lysende ide eller en helt ny vinkel på en rutineopgave. Du sidder der og tripper for at komme hjem og i gang med tiltaget, idéerne vælter frem, og det bliver med garanti en succes! Du har nærmest planen klar, inden du er hjemme, og allerede næste dag kan du præsentere det nye banebrydende tiltag. Du er engageret og får solgt idéen til dine kollegaer. og det går fantastisk? de første 14 dage. Det er i bedste fald. Nogle idéer kommer aldrig længere end notesblokken fra Hotel Legoland, fordi du kommer hjem og bliver opslugt af hverdagens driftsopgaver.

Disciplin ses nærmere som motivationens lidt kiksede fætter, der er pligtopfyldende og kedelig. Men det er en skam, da disciplin er et værktøj, der sikrer gode resultater.

Det er en myte, at folk, der får succes med noget, altid er motiverede. Det er der ingen, der altid er. Problemet er, at motivation kommer og går. Og hvad der er endnu værre: Motivation opstår, når vi har mindst brug for den.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind