På Gyldenholm Gods opformerer man selv udsæden til kornafgrøderne vinterhvede og vinterbyg, og udsæden bejdses kun, hvis en analyse har vist, at der grund til at gøre det. Dette system har en række fordele, mener godsforvalter Herluf Pilgaard-Sørensen.

Gyldenholm Gods driver 1080 hektar jord i omdrift, herunder 710 hektar egen jord, 275 hektar i driftsfællesskab og 95 hektar forpagtninger - primært JB 6-7, men også en del JB 4-5. Desuden drives 700 hektar skov, hvorfra en del af træet bliver solgt, og en anden del bliver brugt til at opvarme godsets bygninger samt til varme ved tørring af korn. Godsforvalter Herluf Pilgaard-Sørensen fremhæver fordelen ved kombineret landbrugs- og skovdrift.

- At have både land- og skovbrug giver en synergieffekt, idet vi har mulighed for at have fem mand ansat året rundt, siger han.

Vi placerer altid fremavlen et godt sted i sædskiftet, og vi er meget over den med lugning, så vi får et rent udsædsmateriale

Herluf Pilgaard-Sørensen må siges efterhånden at kende godset ganske godt, idet han i år har været ansat i 40 år, først som juniorforvalter og siden som godsforvalter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind