Bayer satser på mindre forbrug af planteværn ved planteforædling, præcisionssprøjtning og brug af en serie af nye og kendte produkter.

Liam Condon, der leder Bayers CropScience afdeling, skød 1. oktober virksomhedens årlige Future of Farming dialog i den tyske by Monheim am Rhein i gang og trak linjerne op for, hvilke udfordringer virksomheden mener, vi på verdensplan står over for, når det gælder en voksende befolkning og klimaforandringer. Hver år er Bayer vært for arrangementet, der tiltrækker branchefolk, landmænd og journalister fra cirka 40 lande, og i år var der tre ting, der var særlig fokus på.

I de kommende 10 år vil Bayer have fokus på at reducere mængden af planteværn med 30 procent. Det skal ske gennem teknologi, der kan hjælpe med en mere præcis sprøjtning. Virksomheden ønsker også, at landbrugsarealerne i den samme periode skal udlede 30 procent færre drivhusgasser og sidst, men ikke mindst ønsker Bayer at styrke landmænd i udviklingslande i at få adgang til løsninger, der kan gøre deres fødevareproduktion mere bæredygtig.

Der kommer ikke nogen direkte erstatning for glyphosat, fordi det er et helt unikt molekyle. Der er faktisk heller ikke et produkt, der er mere miljøvenligt end glyphosat i forhold til ukrudtsbekæmpelse

- Landbruget skal i fremtiden kunne levere større mængder mad til en voksende befolkning uden at inddrage mere jord til dyrkning og uden at drive rovdrift på planeten. For at nå det mål er det nødvendigt med gennemgribende innovationer, siger han.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind