Agritechnica 2019 byder på specielt én ny harve-tendens, som primært er drevet af et måske kommende forbud mod glyphosat.

Med en usikkerhed fremtid for glyphosat kan der være en vis form for tilbageholdenhed hos dem, der overvejer at kaste sig ud i reduceret, pløjefrit eller strip-till og no-till dyrkningsprincipper.

De forskellige harve-producenter trækker dog nogle af nyhederne på Agritechnica 2019 i nogenlunde samme retning: Harver til helt øverlig jordbearbejdning. Det er helt klart et resultat af et måske kommende forbud mod glyphosat, hvor andre metoder herefter skal tages i brug for at bekæmpe græsukrudt og lignende.

Vi kan tydeligt se tendenserne mod landbrug, som helt eller delvist bliver økologiske, eller bliver til såkaldte hybrid-landbrug, hvor der praktiseres både en kemisk bekæmpelse af ukrudtet samt en mekanisk

Svenske erfaringer

På Agritechnica for to år siden præsenterede svenske Väderstad CrossCutter-discene til montering på deres Carrier-disc-harver. Ultra-shallow tillage kaldte Väderstad konceptet, hvor der bliver arbejdet helt øvrigt i to til tre centimeters dybde.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind