Banebrydende forskning: Fermenteret raps har evnen til at stoppe mutationer hos bakterier.

Udviklingen af multiresistente streptokokker er gået hurtigt i landbruget. Undersøgelser viser, at op mod 90 procent af danske svinebesætninger har husdyr-MRSA. Indtil nu har der ikke været mulighed for at stoppe spredningen af de multiresistente streptokokker. Selv Norge, som har forsøgt sig med totalsanering af landets svinebestand, oplever igen og igen ny smitte med husdyr-MRSA.

Et dansk foderfirma har dog fundet et naturligt tilskud, der kan stoppe mutationer hos bakterier, og få de sunde bakterier i tarmen til at få overtaget.

EP100i stopper bakteriernes evne til at mutere, og på den måde kan sygdomsfremkaldende bakterier ikke tilpasse sig og overleve i tarmen.

- Vores forskning viser, at EP100i stopper bakteriernes evne til at mutere, og på den måde kan sygdomsfremkaldende bakterier ikke tilpasse sig og overleve i tarmen, siger Jens Legarth, direktør for Fermentationexperts. Han har store forventninger til proteintilskuddet, der både viser gode resultater i laboratoriet og i prestudier i dyr og mennesker. Det er ikke kun bakterien, de fermenterede produkter kan slå ned, men selve infektionen. Effekten skal nu afprøves i et større forsøg på dyr.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind