Entreprenør har specialiseret sig i lave dræning med kædegraver på landbrugsjord. Det bliver gjort effektivt, og uden at der bliver rodet for meget i jorden.

Med voldsom kraft æder kædegraveren sig halvanden meter ned i Christian Mortensens stubmark på den nordvestlige del af Mors. Den store kæde saver med sine tænder en 30 centimeter bred rende i marken, mens der i samme arbejdsgang bliver lagt drænrør samt grus ned. Det sammentømrede arbejdssjak ved SM Entreprenørfirma er trukket i reflekstøjet og klar til endnu en drænopgave, som virksomheden har mere end 40 års erfaring i at løse.

Og arbejdsprocessen er timet og tilrettelagt, hvor hver af de tre mænd har en helt klar arbejdsfordeling. En styrer traktoren og kædegraveren, der er monteret bagpå, mens en anden holder styr på at påfyldning af grus i en traktor med vogn ved siden af. Tredje medarbejder kører efter i en rendegraver og fylder renden op igen, og graver nye huller de steder på marken, hvor drænet skal forgrenes, og derfor skal have koblet et t-stykke på.

Dræning er et håndværk, og det håndværk mister man grebet om, hvis man lader elektronikken styre det hele

- Hver mand er vigtig for opgaven, og det er afgørende, at de kender hinanden og ved, hvilken opgave de skal løse, siger Bugge Ericsson.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind