Selvom majsen på en mark nær Aars fik en svær begyndelse uden startgødning, kom planteavlskonsulenter til undsætning med eftergødskning, der gav den en stærk sommer-slutspurt.

På en mark nær Aars løb en maskinstation tør for startgødning under årets majssåning. Cirka en hektar endte uden startgødning og fik derfor en umanerlig svær begyndelse på sin vækst. Man kan sige, at den endte med at syne hen og hænge med næbbet. Men i løbet af sommeren fik planteavlskonsulenter fra LMO kendskab til marken, og efterfølgende omdannede de den spontant til en række forsøgsparceller med henblik på at løfte majsen efter det kolde forår.

- I slutningen af juni fik vi nys om majsmarken her, som ikke havde fået startgødning, da maskinen simpelthen var løbet tør på den sidste hektar. Det resulterede i, at planterne hang gevaldigt med næbbet i sommerperioden, og så var vi så heldige at få lov til at lave parceller af den og lege lidt med en masse forskellige kombinationer af tilsætningsstoffer og midler, siger Brian Søndergaard, der er planteavlskonsulent hos LMO.

Sen redningsplan

Han har sammen med kollegaen Peter Ditlevsen stået for at se til majsen og pleje den, selvom den har haft en hård ungdom frem til sommeren. De har i marken haft fokus på, hvor meget det hjælper at gøde ekstra, og hvor meget det hjælper at satse på mikronæringsstoffer, som for eksempel bor og mangan.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind