Det er nødvendigt at give de nysåede afgrøder optimale forhold for at klare sig gennem vinteren. Det indebærer blandt andet ukrudtsbekæmpelse i efteråret, bekæmpelse af snegle og ikke mindst tildeling af mangan samt kali enkelte steder, fortæller planteavlskonsulent fra LMO.

- Hvis du ikke forbereder dine nysåede afgrøder til den kommende vinter, er det ikke sikkert, du har noget at arbejde på i foråret.

Så kontant lyder meldingen fra Christian Lervad-Bach, planteavlskonsulent hos LMO, som råder de danske landmænd til at være særligt omhyggelige med afgrøderne i efteråret. Det gør, at de kan klare sig bedst muligt gennem en kold vinter.

Det er alfa omega at få ukrudtsbekæmpet ordentligt i efteråret, for det er klart den bedste mulighed, vi har for at komme græsukrudt til livs. Det skyldes blandt andet, at ukrudtet i både hvede, vinterbyg og rug følger kornets vækst

- Det er ekstremt vigtigt, at man som landmand har styr på overvintring af sine afgrøder. En stor del af høstens udbytter ligger nemlig i selve etableringen og overvintringen. En dårlig afgrøde i foråret kan du ikke gøde op til topudbytter, og derfor er det vigtigt, at man har en god afgrøde hele året rundt, siger Christian Lervad-Bach fra LMO og peger på, at høstens grundsten lægges i efteråret og i perioden op til vinteren.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind