Øg slutfoderstyrken for at få en højere slagtevægt.

For slagtesvineproducenterne gælder det om at udnytte den gode notering maksimalt. Med det gunstige bytteforhold mellem foder og svinekød, gælder det om at lave grisene så tunge, som muligt indenfor miljøgodkendelsens rammer, skriver Svinerådgivningen i deres nyhedsbrev.

Rådgiver Jes Callesen siger til Hyo, at den optimale slagtevægt nu er over 90 kg. For at komme der op skal tilvæksten være så høj som mulig. Man skal dog være opmærksom på de hurtigvoksende grise, der er i risiko for overvægt. Den højere slagtevægt må ikke opnås være på bekostning af kortere tid til vask og udtørring.

- Ved vådfodring skal man øge slutfoderstyrken, men sørge for at få hutigløberne pillet ud, så de ikke bliver for store fede og afregnes som søer. Så ryger fortjenesten. Vær også opmærksom på at grise over 90 kg slagtet, er store optager mere plads i stalden. Det giver mindre bufferplads, hvis grisene ikke afhentes til tiden. Det er derfor ekstra vigtigt at grisene bliver afhentet til tiden, siger Jes Callesen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind