Corteva Agriscience vil bruge nyt aktivstof til at forebygge septoriaresistens.

Septoria er den sygdom i hvede, der i gennemsnit over en årrække leder til de største udbyttetab i afgrøden. Svampesygdommen bliver i dag bekæmpet med kombinationer af triazoler og SDHI'er. Problemet er, at septoria over tid udvikler resistens mod svampemidlerne. Det har hidtil givet gode resultater at kombinere forskellige midler, og erfaringer har også vist, at triazolblandinger har haft bedre effekter end midler med kun et triazol.

Men krydsresistens udgør en reel risiko og problem, og der er ifølge Aarhus Universitet observeret nye mutationer i svampen, der svækker de nuværende virkemidler i kampen mod sygdommen. Desuden er der i flere europæiske lande konstateret resistens overfor såvel triazoler, SDHI'er samt strobiluriner.

Der er tale om helt ny kemi - ikke bare et nyt aktivstof men en helt ny aktivstofgruppe i korn, og der er ingen krydsresistens til kendte midler

Corteva Agriscience, der tidligere bestod af Dow AgroSciences, DuPont Cropprotection og Pioneer, arbejder med at udvikle nye produkter og aktivstoffer for at bekæmpe septoria i vinterhvede og andre skadegørere i landbrugsafgrøder. Nu er virksomheden klar med produktet Univoq, som produktkonsulent Gitte Skovgaard fra Corteva regner med bliver godkendt på det danske marked i løbet af 2019 med 2020 som den første sæson, hvor det kan blive brugt i marken.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind