Hvis der ikke var et rådgivingssystem, som vi kender det i dag, hvor ville du så hente din viden? Agros markskribent giver her nogle bud.

Har du overvejet, hvad der ville ske, hvis vi nedlagte hele rådgivningssystemet, som vi kender i dag? Hvor ville vi danske landmænd, så få vores viden fra? Ville det for eksempel være via sparring på Twitter, online fora og private rådgivere ligesom i England?

Med under 10.000 professionelle landbrug i dag, en forventning om maksimalt 7.000 allerede i 2025 og en yderligere reduktion til 5.000 professionelle landbrug i 2030, er det givet, at der skal ske en drastisk ændring i rådgivningsbranchen. Hvis vi laver en hurtig optælling af de gennemsnitlige medarbejdertal ud fra Proff.dk, så er der i de ti største rådgivningscentre ansat omkring 2.000 medarbejdere.

Hov, lad os lige sammenholde det med forventningen om, at der kun er 7.000 professionelle landbrug tilbage i 2025. Kan det virkelig passe, at der skal så mange rådgivere til for at hjælpe så få landmænd? Eller er de fleste af rådgiverne i virkeligheden tilknyttet deltids- og hobbybrugerne? Og i så fald, hvordan kan vi så sikre, at rådgivningscentrene fokuserer deres ressourcer på vores segment?

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind