Overvågning og omhyggelig radrensning, i økologiske sukkerroer og vårbyg på Lekkende og Oremandsgaard godser, sikrer den høje afgrødekvalitet.

Rækkerne med økologiske sukkerroer bliver kørt gennem med en Steketee-radrenser, der holder ukrudtet effektivt væk. Radrenseren bliver ved hjælp af aktiv redskabsstyring løbende justeret sidevers i sin kørsel i rækkerne styret af GPS-signal. Ligeledes har traktoren, som Tom Ellerød Hansen sidder i, GPS-styring.

Så præcisionen er i top, og han er sikker på, at der bliver renset tæt på rækkerne, uden at roerne tager skade. Han standser traktoren, hopper ud og sætter sig på knæ bag ved radrenseren, og ser på resultatet af kørslen.

Markerne, han kører på, tilhører Lekkende Gods nær Præstø, hvor han leder markdriften. Han står også for driften af markerne ved Oremandsgaard Gods, så der i alt er 820 hektar, der har hans bevågenhed. Han er ansat ved Dansk Landbrugs Management, der er det drift- og sharefarmingselskab. Virksomheden står for markdriften på 10 andre ejendomme på Sjælland foruden Lekkende og Oremandsgaard godser.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind