Det er lovpligtigt at fjerne flyvehavre, og bliver det ikke gjort rettidigt, kan det sænke udbyttet og give unødvendige omkostninger til bekæmpelse. Et marksynskøretøj gør det nemmere at spotte flyvehavren og letter lugningen betydeligt.

Det kan hurtigt blive til rigtig mange kilometers gang, når flyvehavren skal luges fra markere. Men fjernes, det skal det, for det er nemlig lovpligtigt. Både på dyrkede og udyrkede arealer har brugeren eller ejeren af jorden pligt til at fjerne flyvehavren, så snart den bliver opdaget.

Hvis ikke flyvehavren bliver fjernet, spreder den sig hurtigt, og det kan få konsekvenser for udbyttet og øger omkostningerne til bekæmpelsen. Derfor er det vigtigt at bekæmpe flyvehavren rettidigt. Det kan gøres enten mekanisk eller med kemi, men den mest anvendte metode er manuel lugning.

Marksynskøretøjet giver et bedre overblik, fordi man sidder i akshøjde

En af dem, der har helt styr på manuel lugning af flyvehavre, er Peter Offersen, der står bag flyvehavren.dk. Han har i mange år arbejdet med at rense marker for de uønskede planter og har udviklet et marksynskøretøj til at lette arbejdet. Med marksynskøretøjet kan man spare de tidskrævende vandringer i marken, og det kan i sidste ende ses på bundlinjen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind