I en artikel udgivet af Environmental Research Letters har forskeren Kyle Davis, der arbejder med miljødata, konkluderer han, at afgrøder som hirse, sorghum og majs er mere modstandsdygtigt over for ekstremt vejr i det, deres udbytter varierer betydeligt mindre på grund af klimaændringer fra år til år. Det skriver ScienceDaily.

Kyle Davis har været medforfatter til fire artikler siden han tiltrådte som post.doc. ved Data Science Institute i september 2018. I artiklerne beskriver han, hvordan udviklingslandene løbende kan forbedre deres afgrødeproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin seneste undersøgelse fokuserer han på Indien, der har 1,3 milliarder indbyggere. Han ledte et hold, der studerede klimaets virkninger på fem store afgrøder: hirse, majs, perlehirse, sorghum og ris. Disse afgrøder udgør langt størstedelen af ??kornproduktionen i monsunsæsonen fra juni til september.

Vigtig sæson

Monsunsæsonen er den vigtigste vækstperiode for ris i Indien, og leverer tre fjerdedele af kornforsyningen for hele året, men er ikke så modstandsdygtig over for vejrforandringer som hirse, sorghum og majs. Alle afgrøderne er afgørende for at opfylde de ernæringsmæssige behov hos Indiens befolkning.

- Ved at stole mere og mere på en enkelt afgrøde - ris - er Indiens fødevareforsyning potentielt sårbar for virkningerne af forskellige klimaforhold, skriver Kyle Davis i artiklen, der hedder "Sensitivity of Grain Yields to Historical Climate Sensitivity in India", der har fire medforfattere, som alle samarbejdede om forskningen.

- Udvidelse af arealet med de alternativerne til ris kan reducere variationer i indisk kornproduktion forårsaget af ekstreme klima, især i de mange steder hvor deres udbytter kan sammenlignes med ris, skriver Kyle Davis og fortsætter:

- Det vil betyde, at fødevareforsyningen til landets store og voksende befolkning er mindre truet i tider eller i ekstrem vejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svingende vejr

Temperaturer og nedbørsmængder i Indien varierer fra år til år og påvirker mængden af afgrøder, som landmændene kan producere. Og med episoder med ekstremt klima som tørke og storme, som bliver hyppigere, er det ifølge Davis vigtigt at finde måder at beskytte Indiens afgrødeproduktion på.

Forfatterne kombinerede historiske data om afgrødeudbytter, temperatur og nedbør. Data om udbyttet for hver afgrøde kom fra statslige landbrugsministerier i hele Indien og omfattede tal over 46 år (1966-2011) og var fra 593 af Indiens 707 landdistrikter. Forfatterne brugte også temperaturdata fra University of East Anglia's Climate Research Unit og nedbør fra et netværk af regnmålere. Alt dette blev brugt til at vurdere, om der var et væsentligt forhold mellem variationer i klima og afkast fra år til år.