Et godt styringsværktøj på bedriften er restbeløbet pr. ko, der giver et øjebliksbillede, som er interessant at følge over tid.

Restbeløbet pr. ko eller kg EKM er vigtigt at have fokus på, da det har effekt på bundlinjen. Restbeløbet er derfor et godt styringsværktøj, der giver et øjebliksbillede, som er interessant at følge over tid. Opfølgning på restbeløbet i DMS giver mulighed for tilpasning af foderplanen og benchmarking med kollegaer. Ved daglig opfølgning giver det mulighed for at reagere hurtigere med tilpasningerne og evt. udarbejde handlingsplaner.

De to største poster i en mælkeproducents regnskab er mælkeindtægten og foderudgiften. Derfor er det meget nærliggende at have fokus på dette. Til det er restbeløbet pr. ko uundværlig. I DMS er det muligt at udtrække udskriften "Benchmarking restbeløb pr. ko," der findes via "analyseudskrifter" under kategorien "Fodring." Analyseudskriften "Benchmarking restbeløb pr. ko" giver en oversigt over produktionen og placering i forhold til andre mælkeproducenter. Dette giver mulighed for at vurdere den daglige fodring og økonomien i det daglige arbejde. Restbeløbet pr. ko er derfor et godt styringsværktøj. Dog giver det et øjebliksbillede. Netop derfor er det interessant at følge restbeløbet pr. ko over tid.

De to største poster i en mælkeproducents regnskab er mælkeindtægten og foderudgiften. Derfor er det meget nærliggende at have fokus på dette. Til det er restbeløbet pr. ko uundværlig

Data på mælk

Det er nemt at trække udskriften i DMS, da DMS ligger inde med data på mælk, og du skal kun tilføje data på foder. DMS indhenter mælkedata direkte fra mejeriet. Så restbeløbet bliver regnet på bedriftens egen mælkemængde, fedt- og proteinindhold og kvalitet. Desuden tages der højde for Arlagården plus, Non-GMO mælk og andre tillæg, der eventuelt kan være aktuelt for bedriften. Dog er det afgørende at tillæggene er registreret i DMS under "Grundopl. og mål," der findes under "Bedrift."

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind