Virksomheden Axel Månsson A/S har på få år vokset sig stor med grønsagsproduktion, og det endda på sandjord i det midtjyske.

Mellem maskinhallerne kører gaffeltrucks rundt, og lastbilerne står klar til at køre varer ud til danske supermarkeder. Axel Månsson viser rundt på sin bedrift tæt ved Brande. Her har han gennem en årrække drevet en stor æg- og grønsagsproduktion, som løbende udvider sig. Han begyndte at dyrke sin interesse for landbrug tilbage i 1974, og siden dengang er produktion og ambitioner vokset. Han var ikke den stærkeste i skolefagene, men der lå en iværksætter gemt i maven.

- Jeg har ikke mange brikker at flytte med, men jeg har evnen til at være spontan og springe ud over kanten i de projekter, jeg tror på, siger Axel Månsson.

Der er en JB-1 jord, så det er en udfordring at dyrke grønsager på den. Det ville have været bedre at være på Midtfyn, da det er mekka for grønsager

I dag styrer han Axel Månsson A/S med omkring 50 fuldtidsansatte, der sørger for, at den store produktion af både æg og grønsager kan lade sig gøre. Oprindeligt var han inkarneret kartoffelproducent, der leverede alt fra mel- til læggekartofler, men som årene gik fik han blod på tanden til at forfølge et æg- og grønsagseventyr.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind