Stor efterspørgsel på varmepaneler gør, at nye prototyper giver travlhed hos producent.

Spørger man leverandørerne, så rykker varmepaneler i stor stil ind i farestaldenes pattegrisehuler. Optimering af nærmiljøet i hulerne har stor fokus, blandt andet fordi kuldene bliver større og større.

- Folk vil væk fra varmelamper og have varmepaneler, som er mere stabile og giver bedre varme. Vi har stadig kun prototypen af Uniheat, men har allerede fået de første 30 bestillinger på den, siger Ellen Møller Hansen fra Unitron. Hun forklarer, at kuld og pattegrisehuler er blevet så store, at varmelamperne ikke kan varme dem ordentligt op. Varmepaneler giver ikke lys, og det vil være med til at forbedre liggeadfærden for pattegrisene om natten.

- Vi skal vænne os til at kigge på grisene og ikke på lyset. Vi er vant til, at der er lys, men derfor kan der stadig være grise, som fryser. Vi kan se, at grisene bruger hulen bedre om natten, når der ikke er det stærke lys, siger Ellen Møller Hansen. Hun spår, at fremtiden står på varmepaneler og termostater, der kan styre varme, udluftning, ilt og CO2 i hulerne.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind