Kører man rundt i det ganske danske i løbet af sæsonen, ser man dem køre rundt på markerne, de store trækdyr. Traktorerne og de tilhørende redskaber, der for hvert år bliver stadigt større i kampen for at nå over flere hektar på kortere tid. Sådan har udviklingen været siden landbrugets mekaniseringen begyndte, men nu er en ny produktkategori på vej, der udfordrer denne tankegang.

Stor, større, størst.

Udviklingen af autonome markrobotter til landbruget er i rivende udvikling, og selvom der endnu kører meget få rundt derude, bliver de nok snart et langt mere almindeligt syn.

Tanken er måske umiddelbart fjern for den gennemsnitlige landmand - udover det skræmmende i, at robotten kører af sig selv, tager det alt andet lige også længere tid at nå over en hektar, hvis arbejdsbredden indsnævres, og fremkørselshastigheden sættes ned. Dette skal til gengæld holdes op imod de potentielle fordele, markrobotterne indebærer; langt mindre marktryk, færre lønomkostninger til en traktorfører og mulighed for at indhente information fra den megen teknik, markrobotterne ofte er kompatible med.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind