Droner kan være løsningen, når dræningsarealet skal identificeres

De danske landmænd kan se tilbage på en af de tørreste somre i årtier, men slipper ikke for at tage stilling til vinterens våde jorde og behovet for dræning. Dårlig dræning kan nemlig betyde store økonomiske tab, når høsten skal i hus, og det har fået forskere fra Københavns Universitet på banen med en ny teknik, der kan præcisere behovet for dræning.

Godt inde i vinteren kan landmændene så småt mærke konsekvenserne af den skiftende årstid og de øgede nedbørsmængder, som giver våde jorde og potentielle problemer, hvis dræningen halter bagefter. Dårlig dræning kan nemlig betyde en reduktion på op til 30 procent i høstudbyttet. Et tilbagevendende problem, som dansk landbrug bruger mange kræfter og penge på at håndtere. For det er både vanskeligt og tidskrævende at identificere de dræningskrævede arealer og kortlægge dræningstilstanden.

På Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet har man derfor undersøgt, om det kan gøres smartere og mere effektivt, når dræningsarealet skal identificeres. Løsningen er ifølge de to Ph.d.-studerende, Kasper J. S. Jensen og Jesper Svensgaard at sætte sin lid til droner, der allerede har vist sig at kunne være nyttig i andre dele af landbrugssektoren.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind