FieldSense har kigget på, hvordan landmanden sparer både kemi og penge ved at graduere hans tildeling i stedet for at køre med en jævn fordeling

Præcisionsjordbrug er et begreb, der efterhånden er velkendt i det danske landbrug. Konceptet dækker over mange ting: satellitter, droner, sensorer, teknologier til præcisionssprøjtning og meget mere. Fælles for alle disse ting er deres formål: at øge præcisionen i planteavl for herved at skåne miljøet samt landmandens pengepung. Der er dog forbavsende få praktiske eksempler på, hvordan alle disse teknologier beviser deres værd fra et økonomisk synspunkt. For at give et omend lille bidrag til denne manglende viden, kan du derfor i denne artikel læse, hvordan produktchef for planteavl ved Danish Agro, Arne Skibsted Kristensen, udfører gradueret tildeling af kalk, svampemiddel og vækstregulering på marker for en kunde, samt hvor meget gevinst der er at hente ved brug af teknologien.

Eksempel 1: Tildeling af kalk

- Det første eksempel er fra en stor vinterbygmark. Jeg får fortalt af landmanden, at dele af vinterbyggen ikke står så godt, og da vi går ud i marken og kigger, kan vi hurtigt se, at den er helt gal ? det vil faktisk næsten ikke gro, fortæller Arne Skibsted Kristensen.

- Inden jeg får kigget på biomassekortet i FieldSense, tager landmanden sin egen jordprøve frem. Marken er på ca. 20-25 hektar, så der er taget en jordprøve ca. pr 2.5 hektar, fortsætter han.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind