Det vurderes, at der er udsæd nok til rådighed, på trods af enkelte meldinger om det modsatte. Kvaliteten af det høstede fremavlskorn er helt i top, mener råvareanalytiker.

Årets sidste uger kan bruges til at vælge, hvilke sorter man gerne vil have i jorden til foråret. Udbuddet af sorter er mange, og det giver gode muligheder for at få handlet de ønskede sorter til den rigtige pris. Det vurderes, at der er udsæd nok til rådighed, på trods af enkelte meldinger om det modsatte. Kvaliteten af det høstede fremavlskorn er helt i top, så der kasseres mindre ved oprensning til såsæd. Dermed forventes, der en god forsyning af vårsæd.

Der er flere af de samme vårsædssorter, der går igen hos forhandlerne. For eksempel kan vårbygsorten Evergreen købes hos flere forhandlere, og konkurrencen gør, at sorten kan købes til en ganske fornuftig pris. En god måde at tjekke markedet af på, er at sende sin såsædsordre i udbud. Tænk her ud af boksen, og vælg derfor også at sende udbudsmaterialet til et eller flere firmaer, som du ikke nødvendigvis handler med hver dag. Oftest er nye firmaer interesserede i at danne en handelsrelation til dig som ny kunde, og kommer derfor tit tilbage med en skarp pris på varerne. Læg ikke skjul på, at der udbydes i konkurrence med andre firmaer. Husk til gengæld at lave et godt og detaljeret udbudsmateriale. Dermed udstråler du, at du er seriøs. Lysten til at handle med netop dig bliver dermed større.

Kerb 400 SC i vinterraps

Godkendelsen af Kerb 400 SC i raps giver kun mulighed for anvendelse i november og december. Tidligere dispensationer gav mulighed for også at bruge midlet senere, men dette er nu bortfaldet. Det er derfor også ved at være sidste udkald, hvis man har planlagt at bruge Kerb 400 SC i raps. For arealer med en høj forekomst af græsukrudt, er det en kærkommen lejlighed til at komme i bund med disse.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind