Dansk landbrug har rigtig mange dygtige selvstændige, men der mangler i den grad iværksætterånd, mener den anerkendte iværksætter og bestsellerforfatter Jonathan Løw. Læs hans opråb til branchen i denne artikel om fremtiden indenfor dansk landbrug.

For nylig havde jeg fornøjelsen af at holde foredrag for godt 100 landmænd samt et tilsvarende antal rådgivere indenfor branchen. Vi talte om både nutiden og fremtiden, og jeg delte nogle af mine egne 18 års erfaring som iværksætter fra helt andre brancher end landbruget. Derudover inddrog jeg erfaringer fra rejser rundt i verden og interviews med nogle af verdens førende entreprenører og ledere.

Én af de diskussioner, vi havde den dag i det jyske, handlede om mindset og om forskellen på at være selvstændig og iværksætter. Ofte bruges de to ord synonymt med hinanden, men der er faktisk en verden til forskel - både i mentalitet og i handlemåde. Og inspireret af de diskussioner satte jeg mig ned for at skrive dette lille opråb til dansk landbrug.

Der er for mange selvstændige i landbruget

Flere kom efter arrangementet hen til mig og spurgte; Fedt med din skelnen imellem at være selvstændig og iværksætter. Der er alt for mange selvstændige i vores branche og alt for få iværksættere, men hvad gør vi ved det?

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind