Kamera- og softwareteknologi åbner for nye muligheder for at skabe merudbytte og forbedre bundlinjen, når man skal optimere kvælstofgødskningen og sikre en god kvalitet af sit kløvergræs.

Optimeret tildeling af kvælstof i kløvergræsmarken kan, alt efter andelen af kløver, hente mellem 200 og 500 kroner i merudbytte. Men potentialet kan være langt større, hvis man spørger Ole Green, direktør for AgroIntelli.

AgroIntelli er en del af projekterne SmartGrass og CloverSense. I projekterne udvikles kamerateknologi til drone- og traktormontering samt beslutningsstøttesystemer. Ved at kende forholdet mellem kløver og græs, kan landmanden bedre hjælpes til præcis at tilføre den mængde kvælstof, der er nødvendig for at opnå et godt udbytte og en god kvalitet af sit kløvergræs. Samtidig hjælper dette til at mindske miljøbelastningen. Læs mere om projekterne i boksene.

Management på markniveau

Selve udgangspunktet for projektet er indsamling af data. Det sker for eksempel ved overflyvning af marken med en drone, hvor AgroIntelli efterfølgende analyserer dataene for at få et overblik over det aktuelle forhold mellem kløver og græs. Overflyvning af marken giver ifølge Ole Green flere muligheder for optimering.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind