Mælkeproducenten Brian Bech har høstet gode erfaringer med majssorten Milkytop, som han har dyrket for tredje år i træk.

Det har været en god høst for Brian Bech, som de sidste 10 år har drevet bedriften Kotel I/S.

Med 480 årskøer er han ikke mindst afhængig af at have foder af ordentlig kvalitet.

Milkytop præsterer blandt de allerbedste majssorter

Brian Bech, indehaver af Kotel I/S

Brian Bechs majs fylder cirka halvdelen af køernes foder, og derfor skal kvaliteten være i orden og udbyttet og fordøjeligheden høj.

Blandt andet derfor er valget faldet naturligt på majssorten Milkytop fra Syngenta:

- Milkytop præsterer blandt de allerbedste majssorter. Den leverer et forholdsvist højt stivelsesindhold og har en god fordøjelighed. I de tre år, jeg har haft den, har den præsteret godt, og det giver mig noget sikkerhed, fortæller han.

Milkytop er en trevejs hybrid i det middeltidlige segment (FAO 200) Sorten giver topudbytte uanset dyrkningsår, dækker godt af for ukrudt på et tidligt tidspunkt og er ydermere meget stressresistent.

Tegner til en rekordsæson

Brian Bechs 70 hektarer med Milkytop har i denne høstsæson også givet et godt udbytte. Faktisk ser det ud til at blive et rekordår målt på mængden:

- Majssæsonen har været god, hvis man kunne vande, ligesom vi kunne. Så vi har ikke haft udfordringer og er endt ud med et rigtig godt udbytte.

Det tegner faktisk til at blive det bedste, vi har haft indtil videre i forhold til mængden, fortæller Brian Bech og uddyber:

- Vi skal dog lige have det analyseret først, før vi kan sige det med sikkerhed. Alt i alt er jeg meget tilfreds med høsten.

Flere nyheder på vej

Udover at Milkytop har givet Brian Bech et godt udbytte, er det også en fordel, at majssorten kan købes i big-bags, hvilket kan være med til at give større effektivitet, fordi såmaskinen hurtigere kan fyldes og tømmes.

Med de gode erfaringer har Brian Bech også planer om at bruge Milkytop til næste sæson:

- Med de gode resultater jeg har set, har jeg også planer om at vælge den igen til næste år, fortæller han og fortsætter:

- Og så er der også en ny sort på vej fra Syngenta kaldet Actual, som også kunne være interessant at prøve af til den tid.

Syngenta har udover Actual også en anden sort på vej ved navn Skandik, som rammer markedet til næste år.

Læs mere om Syngentas majssorter her.