- Det er vigtigt, at være på forkant med blandt andet bestillingen af såsæd. Sørg for at være ude i god tid og tænk allerede nu over sortsvalget til foråret, lyder rådet fra Henrik Mulvad.

I september har mange naturligt haft fokus på at få sået vintersæd. Særligt i første uge af måneden var der så meget run på såningen af blandt andet af vinterrug, at markedet blev støvsuget for rug-udsæd. Heldigvis for de landmænd, som ikke havde sikret sig udsæd, afløste en periode med nedbør tørvejret først på måneden og gav plads til, at nye forsyninger kunne komme på markedet og de sidste kunne også få sået rug.

Men det beviser endnu engang, at det er vigtigt, man er på forkant med bestillingen af såsæd. Såsæd til efterårsbrug skal handles i juni måned. Og det har flere årsager. Blandt andet får man de bedste priser på dette tidspunkt. Man kan desuden frit vælge mellem de mest eftertragtede sorter og sidst men ikke mindst, er det muligt at få såsæden leveret i god tid inden såning. En klog mand sagde engang, at fremtiden tilhører de, der kan planlægge - dette gør sig også gældende indenfor disponering af såsæd.

... fremtiden tilhører de, der kan planlægge...

Tænk derfor allerede nu frem på sortsvalget til vårsæd. Forsøgene i 2018 er høstet, forholdstallene for udbytter er kendt stof, og der kan på dette grundlag allerede nu vælges sorter til forårsbrug. Denne såsæd kan med fordel allerede handles i efteråret. Det giver således mulighed for at få de ønskede sorter til den bedste pris, der så oven i købet kan være fremme i god tid inden, såningen af vårsæd skal i gang.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind