Der er ikke kun brændstof at spare ved, at ploven er korrekt indstillet. Der er flere helt klare fordele at hente, men det kræver, at traktorføreren ved, hvad han laver.

Pløjningen er stadig vigtig for mange landmænd og et helt essentielt redskab til at skabe et godt udgangspunkt for næste års afgrøder. Men desværre er det ikke alle, som får det optimale ud af deres plov. Det håber jeg, at jeg kan rette op på med denne artikel, hvor der vil blive belyst nogle af de fordele, der er ved at få indstillet sin plov korrekt.

Men det nytter ikke kun noget at få sin plov korrekt indstillet, det kræver også, at manden/kvinden på ploven ved, hvordan de skal køre med den. Ellers nytter det ikke noget - for pløjning er ikke venstre-håndsarbejde.

Det er der flere dygtige landmænd og traktorførere, som har fået øjnene op for. Det er også derfor, at Agro er taget med Andreas Thorsager fra Ploveksperten på besøg hos den unge økologiske landmand, Anders Høgild Staghøj, vest for Herning nær byen Haunstrup, for at høre mere om fordelene ved den korrekt-indstillede plov.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind