Det er juni og tørken sætter også sit præg på de bornholmske marker. Landmand Preben Bjerregaard bruger imidlertid ikke tid på at bekymre sig om det. Den 40-årige svine- og planteavler har valgt kun at se fremad og udelukkende bruge tid på ting, han kan præge.

- Jeg vælger at tænke positivt og aldrig se bagud. Det er måske fordi, jeg er heldig og aldrig har mødt modgang - jeg har den kone og de tre børn, jeg gerne vil have og en virksomhed, der går godt. Hvad vil jeg mere, spørger Preben Bjerregaard retorisk over en kop kaffe i det store dejlige køkkenalrum. På væggen hænger en plakat med husregler, som blandt lyder: ?Tal pænt. Grin meget. Elsk hinanden. Stol på dig selv. Hold hvad du lover og Giv aldrig op.?

Ellesgård har været i familiens eje i fire generationer, men det fylder ikke meget. Kommer der én, der vil købe ejendommen i morgen, så sælger Preben Bjerregaard.

Svaneke-landmanden med 800 søer, 370 hektar under plov og maskinfællesskab med naboen er oprindeligt uddannet mekaniker. Han var tæt på at etablere eget værksted, da han i 2002 besluttede at arbejde med landbrug. Muligheden for at være med til at starte en ny svineproduktion op, som i løbet af et par år blev den bedste på øen, gav blod på tanden til at overtage forældrenes gård med 300 søer og 7.500 slagtesvin i 2006 og udvide virksomheden med 40 hektar og slagtesvin.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind