Med reference til overskriften, kan man roligt sige, at høsten indfriede forventningerne - og dernæst tilføje et 'Desværre' fristes man til at sige, fordi forventningerne til årets høst var meget små og viste sig at holde stik.

Realiseringen af de reducerede udbytter gjorde, at kornprisen steg støt og roligt, efterhånden som høsten skred frem. I de tre uger, som høsten hovedsageligt stod på, steg prisen på foderkorn i grove træk 10 kroner pr. hkg om ugen. Altså tog prisen på foderkorn et hop på i alt cirka 30 kroner pr. hkg og lagde sig stabilt på det niveau resten af høsten.

AgroMarkets anbefalede et delsalg. Mange valgte da også at realisere en del af årets kornhøst. De høje salgspriser er et lille plaster på såret for kornsælgerne, men det dækker ikke hele såret. De fleste har mistet udbytte for flere penge, end de stigende kornpriser kan opveje.

Gode råd er dyre

Stigningerne i kornprisen med rekordfart kom i den grad bag på de fleste. Specielt foderkøberne blev overhalet indenom, uanset om man skulle handle færdigfoder eller indkøbe korn til eget hjemmeblanderi. AgroMarkets var, mens tid var, ude at anbefale afdækning af foder i sidste halvdel af juli måned, og mange gik i markedet for at handle. Kort efter tog kornprisen den føromtalte optur og løbet var kørt.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind