Færingerne har i årtusinder udelukkende dyrket græs og lidt kartofler på deres forblæste klippeøer i Nordatlanten. Men nu skal det være slut. En flok ildsjæle på Sandø har sat sig for at dyrke grøntsager, og Agro har mødt forkvinden Katrin Petersen i ildsjælenes centrum; byen Sandur på Sandø.

- Du kører fra Torshavn mod Kirkeby og tager færgen til Sandø. Efter en halv times sejlads kommer du i land og kører mod Sandur, og når du ser tunnelen, er du fremme - det er ikke til at tage fejl af, lyder rutebeskrivelsen fra Katrin Petersen i telefonen.

Endnu en tunnel. Det er da et sjovt sted at skulle mødes, tænker jeg uden at være overrasket. Færingerne har de senere år investeret mange millioner i adskillige tunneler for at forbedre infrastrukturen, så det er nok bare en af dem. Ved ankomst til Sandur smiler jeg, da jeg ser jeg tunnelen ?? det er selvfølgelig et tunnel drivhus.

På nabomarkerne finder jeg kartofler og overdækkede grøntsager samt parceller med spæde ukendte planter. Inde i drivhuset hænger potter med stedmoderblomster, og i jorden er spidskål og forskellige salater.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind