Skat har en meget restriktiv praksis - og det er dyrt at blive snuppet.

For nogle år siden blev jeg kontaktet af en klient, der havde fået et ubehageligt brev fra Skat. Hans virksomhed havde købt en fin firehjulstrækker på gule plader, og han brugte den som firmabil og firmaet havde afløftet moms ved købet af bilen. Nu mente Skat at han også kørte i bilen privat, Skat havde bogstavelig talt "ligget på lur" og observeret bilen på hans private adresse et par gange og rejste krav om beskatning af fri bil og overfor firmaet kom et krav om betaling af moms m.v. Alt i alt et meget stort krav. Mange virksomhedsejere - også landmænd - har stået i samme situation og som regel vinder Skat disse sager, men i denne konkrete sag lykkedes det efter meget arbejde med sagen at få klienten halet ud af gabet på Skat, men vi måtte helt i Landsskatteretten før det gav bonus og han kunne ånde lettet op. Derfor denne korte repetition af de vigtigste regler om biler på gule plader.

Første udfordring: Momsfradrag

Problemerne med gulpladebilerne har vi næsten udelukkende med de små biler på op til 3.000 kg. Totalvægt, det vil sige de mange normale firehjulstrækkere og pick-up varevogne, som er meget populære.

Hvis det er meningen, at disse biler skal benyttes både privat og erhvervsmæssigt, kan momsen ikke fratrækkes. Kun hvis bilen benyttes 100 procent erhvervsmæssigt (til momspligtige formål), kan man fratrække momsen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind