- Hvis du skal have skabt forbedringer på et fokusområde og virkelig flytte noget, så er du nødt til at arbejde systematisk med det, siger Susanne Pejstrup.

Alle virksomheder og producenter skal til enhver tid lave forbedringer. Det kan være, du ser nogle muligheder på et område, eller det kan være, du synes jeres, at resultaterne er for dårlige. Under alle omstændigheder så skal du have dine medarbejdere med dig. Det kan du få på forskellige måder, men det virker altid at involvere dine medarbejdere.

Involvering skal være reel

Reel involvering kræver, at medarbejderne ved noget og kan bidrage konstruktivt. Det er ikke nok, at du fortæller dem noget en morgen og så spørger: Hvad mener I? Du skal arbejde mere systematisk med en metode, og medarbejderne skal have en bedre chance for at kunne bidrage.

I snakker måske om tingene hver morgen. Det fungerer, hvis I skal planlægge dagens arbejde og derfor har en kort briefing, før I kører ud. Men hvis du skal have skabt forbedringer på et fokusområde og virkelig flytte noget, så er du nødt til at arbejde på en anden måde med det. Du er nødt til at lave det synligt på tavler og køre en systematisk metode. Jeg vil i denne artikel fortælle om tavle 2 i Lean Farming® Målstyring, der kan bruges til det formål. En af fordelene ved at bruge en systematisk metode er, at alle deltagere er klar over, hvad der skal foregå og hvordan.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind