Igennem de sidste 20 år har arealet med roer til foder ligget meget stabilt mellem 4.000 og 6.700 hektar. En væsentlig nedgang i forhold til, hvor vigtig afgrøden har været for landbruget tilbage i tiden. Tilbage i 1940´erne havde Danmark 450.000 hektar med roer til foder. Men håndteringen af roerne har ofte været en forhindring. Så mange landmænd har valgt roerne fra i foderplanen.

Nu har en ny håndteringsmetode givet håb for roernes comeback. En metode, hvor friske knuste roestykker lægges som et låg oven på majs eller græsensilagen, og saften fra roerne siver ned.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.