Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vejret og Kina koster

Af mod - 13. jul. 2017 KL. 13:59

Både svin og søer går 30 øre tilbage i næste uge.

Det svigtende sommervejr i Nordeuropa kombineret med en nedgang grundet ferie i forarbejdningsindustrien har trykket priserne bredt på det europæiske marked for fersk grisekød.

- Mekanismen er egentlig ganske simpel. Hvis der er dårligt vejr i ferien, står menuen ved spisebordet mange gange på pizza eller pasta, men er der sol og varme, skal der pølser og nakkekoteletter på grillen til en aften på terrassen. Med andre ord så spiser vi bare mere kød, når sommervejret er godt, forklarer Søren Tinggaard, der er eksportdirektør i Danish Crown.

Samtidig har eksporten af svinekød fra Europa til Kina i en periode været under pres. Det skyldes et langstrakt fald i prisen på kinesisk produceret svinekød. Fra starten af januar og fem måneder frem dykkede den kinesiske notering med næsten 30 procent, hvilket helt naturligt smitter af på priserne på importeret svinekød.

- Det er jo kun naturligt, at vores kunder i Kina bliver lidt tilbageholdende, når de oplever prisfald i den størrelse. Efterspørgslen på dansk svinekød er der stadig, men vi bliver yderligere udfordret på prisen, fordi euroen er styrket overfor dollar, så vores folk i Kina er virkelig på arbejde i øjeblikket, siger Søren Tinggaard

Det betyder at prisen på svin fra 70-95,9 kg er 11,00 kroner pr. kg, mens søer over 129,9 kg er på 7,40 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame