Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vejen til succesfuld fodring uden zink

Af Maskinbladet - 16. feb. 2017 KL. 14:39

Det giver flere tilpasningsmuligheder, hvis man begynder at fravænne uden zink allerede nu.

Danske svineproducenter har de sidste mange år brugt zink til at fravænne deres smågrise. Udfordringen med zink er, at den hæmmer væksten af andre bakterier, og derved giver det plads til, at MRSA-bakterien kan vokse.

EU-Kommissionen har derfor anbefalet, at ingen smågrise i EU må fravænnes med en foderblanding, hvor der er tilsat 2.500 ppm zink. Den endelige beslutning er udskudt, efter at en række firmaer har bedt om at få anbefalingen revurderet. Omkring maj-juni 2017 forventes medicinagenturet er være færdig med sin revurdering af anbefalingen, og herefter skal den endeligt besluttes i EU-Kommissionen.

Hvorfor begynde nu?

På Danish Agros blok om svinefoder er et af de aktuelle emner netop nu brugen af foder uden zink.

Danish Agro opfordrer deres kunder til at begynde overgangen til fravænning uden zink allerede nu. Dette skyldes, at man på nuværende tidspunkt har mulighed for at lære de nye foderblandinger uden zink at kende, mens man stadig kan bruge zink til at redde de smågrise, som ikke kan tåle fravænningen. Når først forbuddet mod zink er trådt i kraft, så må man selv kæmpe med problemerne og risikere flere medicineringer. Det giver desuden flere tilpasningsmuligheder, hvis man begynder at fravænne uden zink allerede nu.

5 gode råd

Danish Agro opstiller fem gode råd til fravænning uden zink, og alle fem gode råd, kan læses på Danish Agros hjemmeside på Bloggen om svinefoder. Find den HER

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame