Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Urealistisk at fjerne svine-MRSA

Af Dan Bjerring, Christiansborg - 11. mar. 2016 KL. 12:12

Antallet af sygdomstilfælde hos mennesker, som følge af husdyr-MRSA, er steget cirka 400 procent på kun tre år.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen oplyser i et svar til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, at en beslutning om fremadrettet kun at introducere svin uden husdyr-MRSA i danske svinebesætninger uden forudgående sanering, sandsynligvis ikke vil gøre nogen forskel for forekomsten af husdyr-MRSA:

- Grisene vil sandsynligvis blive smittet ved introduktion i smittede besætninger, da de vil blive udsat for et højt smittepres. Hvis man kun vil indsætte dyr fra MRSA frie besætninger, vil det kræve en løbende overvågning for at sikre, at disse forbliver MRSA fri. Resultaterne af den seneste screening viser, at kun cirka 30 procent af opformeringsbesætningerne kan levere husdyr- MRSA-frie smågrise til indsætning i besætningerne, oplyser Esben Lunde Larsen

Voldsom stigning

Det vil ikke kunne dække behovet for smågrise i den danske svineproduktion, hvorfor svineproduktionen vil falde drastisk. Endvidere vil en nedgang i slagtesvineleverancen påvirke slagterierne negativt. Krav om indsættelse af dyr fra husdyr-MRSA-frie besætninger vil sandsynligvis ikke få indflydelse på avlstoppen, da avlsbesætningerne er lukkede enheder, og indkøb af dyr til disse stort set ikke finder sted.

Samtidig oplyser ministeren, at antallet af sygdomstilfælde hos mennesker, som følge af husdyr-MRSA, når alle konstaterede infektioner medtages, er følgende 63 i 2011, 92 i 2012, 156 i 2013 og 240 i 2014. Det svarer til en stigning på cirka 400 procent på kun tre år.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame