Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Udbrud af svinepest i Rumænien

Af ame - 12. jul. 2018 KL. 08:12

I Rumænien er der rapporteret tilfælde af afrikansk svinepest i et stor bedrift. EU intensiverer sin indstats mod smitten.

Der er blevet registreret tilfælde af afrikansk svinepest i forskellige områder af Rumænien. Blandt de rapporterede tilfælde er en professionel svinebedrift med næsten 45.000 grise i Tulcea-provinsen. I mellemtiden intensiverer EU sine initiativer i bekæmpelse af udbruddet. Det skriver Pigprogress.net.

Indtil maj i år forekom forekomsten af afrikansk svinepest (ASF) i Rumænien begrænset til nogle få tilfælde i Satu Mare området, tæt på grænserne mod både Ukraines og Ungarn.

I perioden fra maj og frem er der rapporteret 249 tilfælde af afrikansk svinepest i Rumænien, men nu har smitten spredt sig.

Ifølge Pigprogress.net blev gården i Tulcea-provinsen, med 43.800 grise, smittet den 29. juni. Af det samlede antal blev otte grise fundet døde af sygdommen i slutningen af juni.

EU-initiativer

I løbet af de sidste par uger har EU styrket sin indsats for at bekæmpe afrikansk svinepest. EU-Kommissionen har for nylig meddelt at den vil øremærke 10 millioner euro til udvikling af en vaccine mod afrikansk svinepest. På trods af undersøgelser foretaget af CReSA-IRTA i Spanien er en kommerciel vaccine endnu ikke klar.

Desuden har Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet meddelt, at det vil undersøge fordele og ulemper ved hegn for at undgå spredning af virussen. Indhegning er blevet foreslået af nogle lande inklusive Danmark som en metode til at undgå spredning af afrikansk svinepest på tværs af landegrænserne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame