Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tidligere DC-ansatte: Presset i bestemt fagforening

Af SSV - 9. jan. 2019 KL. 10:46

Overfor Finans.dk står en række tidligere ansatte i Danish Crown frem og fortæller om, at de blev presset ind i en bestemt fagforening.

Danish Crown er en af Danmarks største arbejdspladser, og her har tillidsfolk i gennem flere år presset eller direkte tvunget nyansatte til at melde sig ind i Fødevareforbundet NNF, selvom fagforeningstvang har været ulovligt siden 2006.

Det skriver Finans.dk

Finans har haft kontakt med tidligere ansatte fra Danish Crowns slagterier. Og samme historie kommer fra dem. På første arbejdsdag blev de præsenteret for en indmeldelsesblanket til NNF, og det var reelt ikke en mulighed for dem at sige nej. En af dem stoppede på Danish Crown så sent som sidste efterår.Produktionsdirektør i Danish Crown Per Laursen betvivler ikke oplysningerne overfor Finans, og han bekræfter, at selskabet tidligere har haft lignende sager. Hvis der har været ledelsesrepræsentanter med på infomøder i Danish Crown, burde de have informeret om retten til et frit fagforeningsvalg i Danmark, medgiver Per Laursen, der nu vil kigge nærmere på problemstillingen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame