Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svinetransporter skal skrubbes grundigere

Af joa - 13. sep. 2018 KL. 19:00

Styregruppe vil øge kontrollen ved grænsevasken, fordi alt for mange biler er beskidte, når de kommer til Danmark.

Der skal strammes op på kontrollen ved vaskepladserne, så beskidte svinetransporter bliver sendt retur. Hver gang. En enig styregruppe for DANISH med repræsentanter fra hele branchen har netop besluttet, at der skal sættes nye tiltag i gang, for at sikre at bilerne er rengjorte, før de kommer til vaskepladsen. Det skriver Seges Svineproduktion i et nyhedsbrev.

- Det er vigtigt, at bilerne er vasket, før de kommer til Danmark. Ved vaskepladserne får de en ekstra omgang vask og desinfektion, så vi er helt sikre på, at der ikke kommer sygdomme ind i landet. Men den første rengøring og desinfektion skal være klaret inden, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Frygt for afrikansk svinepest

Beslutningen kommer, efter stikprøver fra DANISH og Fødevarestyrelsen har vist, at mange transportører sløser med rengøringen.

- Chaufføren tænker måske, at hvis der ligger skidt, så skal det nok komme væk i vasken i Danmark. Men det er ikke okay. Vi vil slet ikke have selv den mindste smule skidt ind i vaskehallerne, da det er en risiko i sig selv, siger Erik Larsen.

- Der er en grund til, at vi har det høje sundhedsniveau, vi har. Men afrikansk svinepest rykker tættere og tættere på, og jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man kun tager imod rengjorte og desinficerede biler, der har overholdt eventuel karantæne, understreger han.

I første omgang skal det undersøges, hvordan kontrollen rent praktisk kan strammes op. Men tanken er at sætte en kontrolpost op et stykke før vaskehallen, som kan gennemgå bilen, inden den får "go" til at køre til vask og desinfektion.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame