Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svinepris på optur

Af ame - 9. aug. 2018 KL. 13:38

Efter flere uger med uændrede svinepriser er der i denne uge en svag stigning.

Det europæiske marked for fersk grisekød er i øjeblikket styret af et relativt lavt udbud af slagteklare grise, og det begynder så småt at rykke balancen i markedet. Det melder Danish Crown.

- Markedet er ekstremt volatilt lige i øjeblikket, og vi ser store udsving i priserne på de forskellige delstykker fra land til land. Overordnet set er det dog vores fornemmelse, at den prismæssige modvind er ved at lægge sig, og indkøberne har så småt har indset, at vi har set bunden i denne omgang, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Lige nu er der et pænt marked for forender, bove og nakker. Der er en fin efterspørgsel på brystflæsk. Kamme og bacon omsættes jævnt, og så er efterspørgslen på skinker stigende med udsigten til ferieafslutning i Italien.

- Der er ingen tvivl om, at de meget høje temperaturer den seneste måned har påvirket salget af kød i negativ retning. Mange steder har det simpelthen været for varmt til at tænde grillen, og i Nordeuropa har det i vid udstrækning været forbudt, så uanset om det gælder bacon eller koteletter har forbrugerne været tilbageholdende. Det ændrer sig med stor sikkerhed nu, hvor feriesæsonen er ved at være slut, og hverdagen med skole og faste spisetider igen sætter ind, siger Lars Albertsen.

Eksporten ud af Europa er fortsat på et lavt niveau. Mens det går trægt i både Kina og Sydøstasien, er der dog et stabilt salg til Japan.

Det betyder, at prisen på svin fra 70-95,9 kg ligger på 8,50 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg fortsat ligger på 6,10 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame